SEJARAH

Kumpulan YLG berakar umbi dalam Syarikat Emas Yoo lim

pengilang dan pengeksport permata dan barang kemas dengan lebih 30 tahun pengalaman dalam perniagaan eksport di seluruh dunia.

1993

Syarikat Kilang Emas Yoo Lim Limited

Pengilang dan pengeksport emas, barang kemas dan permata tulen mengendalikan perniagaan dengan lebih 20 tahun pengalaman dalam perniagaan eksport. Syarikat ini terkenal dan diiktiraf di peringkat antarabangsa di seluruh dunia. Pada masa ini, Syarikat menjalankan perniagaannya di bawah nama YLG Precious Co., Ltd.

1993

2003

YLG Bullion International Co., Ltd.

Saya kandungan kad garis masa. Awak boleh tukar saya bila-bila masa. Klik di sini untuk mengedit teks ini.
2003

2004

Memulakan perniagaan import-eksport bar emas dan telah menjadi peneraju nombor 1 Thailand

2004

2009

YLG Bullion And Futures Company Limited

Limited Syarikat dikawal selia di bawah Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Thailand (SEC) yang menyediakan perkhidmatan pembrokeran niaga hadapan emas untuk Pasaran Bursa Hadapan Thailand (TFEX). Entiti undang-undang dan pelabur individu mampu memperoleh potensi keuntungan daripada ramalan arah harga emas.
Syarikat telah ditubuhkan dengan modal berdaftar lebih daripada 140 juta Baht, dan pada masa ini menawarkan pelbagai produk seperti Niaga Hadapan Emas, Niaga Hadapan Emas Dalam Talian, Emas D, Niaga Hadapan Indeks SET 50, Niaga Hadapan Mata Wang dan Niaga Hadapan Saham Tunggal. Pada tahun 2019, Syarikat mengembangkan perniagaannya yang menyediakan produk derivatif seperti Niaga Hadapan Logam, Niaga Hadapan Indeks, Niaga Hadapan Mata Wang dan Niaga Hadapan Tenaga dalam pasaran COMEX dan ICE.
2009

2012

YLG Bullion Singapore Pte., Ltd.

Berikutan jemputan daripada agensi kerajaan Singapura, International Enterprise, YLG Bullion Singapore telah ditubuhkan sebagai pejabat luar negara pertama di Singapura. YLG Bullion Singapore telah didaftarkan oleh Kementerian Undang-undang Singapura dan Syarikat itu merupakan anak syarikat Kumpulan YLG, ia beroperasi sebagai peniaga broker 99.99% jongkong emas dan perak fizikal di Asia. Untuk memanfaatkan peluang dan kerancakan Asia Tenggara dalam aktiviti logam berharga, YLG Bullion Singapore telah menjadi sebuah Syarikat perdagangan jongkong antarabangsa yang terkenal di Asia. Syarikat itu juga merupakan ahli jawatankuasa eksekutif Persatuan Pasaran Bullion Singapura (SBMA) dan ahli The Shanghai Gold Exchange (SGE), yang berpangkalan di China.

2012

2013

Pada 2013, kami meraikan ulang tahun ke -10 kami dan ia menjadi sambutan berganda dengan YLG menjadi NO. 1 PENIAGA GOLD BULLION THAILAND TERBESAR DENGAN 800 BILION THB PADA 2012. Kami telah membangunkan penyelesaian sehenti untuk perdagangan dan pelaburan emas untuk kedua-dua emas fizikal dan perdagangan spot emas, ditawarkan 24 jam sehari

2013

2015

YLG Precious Company Limited

Syarikat beroperasi sebagai anak syarikat di bawah jenama baharunya yang dipanggil ‘YLG PRECIOUS’ dengan hasrat untuk mendekati lebih ramai pelanggan runcit. Ia dianggap sebagai pusat perdagangan 99.99%, 96.5% jongkong emas dan perhiasan emas. Pada masa ini, YLG PRECIOUS menyediakan pelanggan dengan saluran yang lebih mudah.

2015